Foto:Linje Tio

Foto:Linje Tio


Tidningen Drinks International rankar varje år de femtio bästa barerna i världen. Den senaste rankingen släpptes i veckan och enligt den finns en av världens bästa barer, Linje Tio, i Stockholm.

Barer är ett omtvistat ämne då många kanske har sitt eget stammishak och favoritställe. Men Drinks International har gjort ett försök med att ranka de femtio bästa i världen. Enligt rankingen är New York och London städerna man ska åka till om man vill besöka en bar. I de städerna finns nio av tio barer på topp tio.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

På första plats placerade sig baren ”The Dead Rabbit Grocery and Grog” i New York. Baren ligger i Financial District på södra Manhattan och har de två föregående åren placerat sig på en andraplats.

Men för den som bor i Stockholm och vill besöka en bar på listan är det kanske inte nödvändigt att resa till London eller New York. På plats nummer 25 placerar sig nämligen Stockholmsbaren Linje Tio.

Linje Tio, som på sin hemsida beskriver sig som en kontinentaleuropeisk restaurang och bar, ligger i stadsdelen Hornstull på Södermalm i Stockholm. I anslutning till Linje Tio ligger också frisörsalongen Roy & Son samt vinbaren Hornstulls Bodega. Tillsammans kallar sig trion för Tjoget.

I motiveringen står det bland annat att faktumet att Linje Tio startat ett eget isbolag för att få perfekt is till drinkarna visar hur seriösa de är.

”Rätt is krävs för en bättre cocktail och vi tar inga genvägar”, säger grundaren Andreas Bergman i en intervju med Drinks International.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report