SMHI varnar för plötslig ishalka

Tis 15 nov, 2016 - 7:04

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Jämtland, Härjedalen, Dalarna och Värmland.

Trafikverket uppmanar dem som ska ut på vägarna att vara uppmärksamma.
– Det hänger ihop med ett nederbördsområde som är på väg västerifrån. Nederbörden kommer in som snö som senare övergår i regn som kan vara underkylt, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trafikverket uppmanar de som ska ge sig ut på vägarna att vara uppmärksamma på att det kan bli halt snabbt från i eftermiddag och fram till i natt.

– Vi är ute nu och saltar och sandar. Generellt kan man säga att vi saltar på de högtrafikerade vägarna och sandar på de mindre. Anledningen till det är att sanden skvätter bort från vägbanan på de högtrafikerade vägarna, säger Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket.

De kommande dagarna väntar mildare väder i hela Sverige och det snötäcke som lagt sig över nästan hela landet lär delvis smälta bort.

– Det är sydvindar som för upp mildluft över landet. Det blir plusgrader ända upp i norra Norrlands kustland, säger Therese Fougman.

Framåt mitten av veckan blir det kallare och mer vinterlikt i norr medan södra delen av Sverige får räkna med plusgrader och den del regn.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report