Bolaget bakom flygkrasch stängs av

Fre 2 Dec, 2016 - 7:04

Foto.Lamia Bolivia

Foto.Lamia Bolivia

Bolivianska myndigheter stänger av det bolag som ansvarade för flygplanet som kraschade i Colombia, där 71 personer omkom.

Och den flygledare som tog emot nödanropet har dödshotats.
Flygbolaget Lamia Bolivia har fått sin licens indragen och Bolivia byter också ut ledningen för sin luftfartsmyndighet, skriver The Guardian.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det verkar som att bränslebrist legat bakom olyckan.
– I det här fallet hade tyvärr flygplanet inte tillräckligt med bränsle för att följa riktlinjerna för eventualiteter, säger Freddy Bonilla vid Colombias luftfartsmyndighet.
Enligt internationella regler ska ett plan ha tillräckligt med bränsle för att flyga i en halvtimme efter att den ska ha nått sitt mål.

En flygledare bad i det aktuella fallet planet att cirkulera då ett annat plan skulle nödlanda. Flygkontrollanten Yaneth Molina, som tog emot det planets nödanrop, säger att hon tagit emot dödshot efter kraschen.

”Jag gjorde allt som var möjligt och tekniskt nödvändigt för att rädda livet på passagerarna, men tyvärr var mina ansträngningar inte tillräckliga” skriver Molina i ett brev till kollegor som senare släpptes till pressen.

Det chartrade planet skulle flyga det brasilianska fotbollslaget Chapecoense till Medellín för att spela final i turneringen Copa Sudamericana. 77 personer, inklusive nio besättningsmedlemmar, befann sig ombord när flygplanet störtade, bara några mil från flygplatsen i Medellín. Ombord på planet fanns också 21 journalister som skulle bevaka matchen. Bara sex personer överlevde.

Källa:TT-Reuters

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report