Rekordtidig öppning på Åreskutan

Fre 2 dec, 2016 - 7:01

image
Skistar står inför en rekordtidig öppning av Åreskutans högzonsområde.

Fredagen den 9 december väntas Åre kunna öppna upp Gondolen till toppen av Åreskutan, men även Hummelliften.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Som tidigast har Åreskutan, innan årets planerade öppning, öppnat för åkning den 10 december.

”Viktigt är dock att den gången vi öppnade 10 december så var det endast för off pist, nästa helg blir det pistad åkning i nedfarter från högzon så det är verkligen en historisk tidig öppning av högzon”, säger vinterturismbolagets pr-chef Linda Morell i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Mer information om nedfart från Åreskutan kommer under nästa vecka på Åres snöblogg.

Bland Skistars övriga destinationer är det endast österrikiska St Johann och Hammarbybacken som ännu inte öppnat för säsongen. På Skistars hemsida rapporteras dock om ett snödjup på 15 centimeter i St Johann. Bolaget har lagt snö i St Johann men har ännu inte satt något öppningsdatum för säsongen. Efter att Skistar tog över den österrikiska destinationen inför årets säsong har bolaget förstärkt upp snösystemet.

”Nu är det kallt i St Johann igen och vi producerar snö för fullt”, säger Linda Morell och tillägger att ”vi siktar på att öppna inom kort”.

För de som är sent ute finns det, inför den kommande julhelgen, fortfarande boenden kvar på Skistars destinationer.

I samband med Skistars bokslut för räkenskapsåret 2015/2016 uppgav bolaget att antalet förhandsbokningar av logi, mätt i antal bokade objektsdygn, hade ökat med 3 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. Denna information står bolaget fortsatt fast vid.

Den 21 december släpper Skistar sin rapport för det första kvartalet för perioden september till november då investerarna kan förvänta sig en uppdatering av bokningsläget.

Källa:di.se-direkt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report