SJ: storrekrytering av tågpersonal

Tis 19 Sep, 2017 - 7:01

Foto:sj.se


Statliga järnvägsbolaget SJ kommer mellan 2017 och 2019 att rekrytera drygt 500 nya lokförare och tågvärdar, varav 225 lokförare och tågvärdar redan i år.

Statliga järnvägsbolaget SJ kommer mellan 2017 och 2019 att rekrytera drygt 500 nya lokförare och tågvärdar, varav 225 lokförare och tågvärdar redan i år. Rekryteringen sker på 17 orter runt om i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den ökande efterfrågan på tågresor bidrar till ett stort rekryteringsbehov inom SJ. Tågresandet hos SJ har under de senaste fem åren ökat med drygt 10 procent och väntas fortsätta uppåt. I kombination med ett generationsskifte inom lokförarkåren samt en naturlig personalomsättning bland timavlönade tågvärdar bidrar detta till ett stort behov av nyrekrytering av arbetskraft på SJ.

Drygt 500 nya medarbetare rekryteras mellan 2017 och 2019, varav cirka 225 lokförare och cirka 300 timavlönade tågvärdar. SJ räknar därefter med ytterligare 100 per år de närmast påföljande åren. SJ nyanställer medarbetare på 17 orter i Sverige, varav de flesta rekryteras i storstäderna samt i Linköping, Karlstad, Västerås och Eskilstuna.

”Järnvägen är en framtidsbransch. Den ökande efterfrågan på tågresor gör att vi anställer ett stort antal lokförare och tågvärdar framöver”, säger Madeleine Raukas,chef för division Trafik och Service på SJ.

Källa:finwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report