Rauno Posio, Katja Pettersen Dan Björk, Nina Forsell och Maikku Raittimo – projektledningen för Visit Arctic Europe under gårdagens prisutdelning

Foto.Swedish Lapland Visitors Board


Priset är instiftat av Arctic Cooperation*, ett samarbete mellan fyra EU-program.

Nitton projekt hade lämnat in bidrag i någon av tävlingens två kategorier – ”Overcoming critical mass” och ”Sustainable use of resources”.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Visit Arctic Europe vann kategorin ”Overcoming cirtical mass” med motiveringen:

”Visit Arctic Europe contributes in a clear way to the Arctic Award main criteria: innovation, impact and focus. The project involves SMEs and stakeholders from all three countries, and through the activities carried out, they have been able to combine the Arctic area’s strengths and resources to meet the increased competition within the tourism industry. The project has shown that better results can be achieved through cooperation and trust instead of competing against each other.”

– Det här priset vinner vi tack vare fantastiskt samarbete mellan involverade företag, partners och turoperatörer samt mellan oss kollegor på Finnish Lapland Tourist Board, NordNorsk Reiseliv AS och Swedish Lapland Visitors Board säger Erika Mattsson, vd för Swedish Lapland Visitors Board.

– Det projektet gjort konkret är att företagen fått möjligheten att öka sin omsättning. Det har skapat produktsamarbeten över gränserna som marknadsförts på prioriterade marknader genom utvalda turoperatörer. Det är jättekul att man även från projektfinansiärernas sida uppmärksammar resultaten, säger Dan Björk som är projektledare för Visit Arctic Europe för Swedish Lapland Visitors Boards del

– Tillsammans med Nordnorge och Finska Lappland såg vi möjligheten att samarbeta för att öka resandet in till den arktiska delen av Europa. Efterfrågan på vårt område ökar och på internationell resemarknad står vi starkare tillsammans, något som bevisats i ökande gästnätter in till området, säger Erika Mattsson vd för Swedish Lapland Visitors Board.

*Arctic Cooperation is coordinated by the Northern Periphery and Arctic Programme. Participating programmes are Interreg Botnia-Atlantica, Interreg Nord, Kolarctic CBC and Karelia CBC.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report