Photo: Jan Landfeldt


Efter 15 år som VD för A-Train, bolaget som driver Arlanda Express, går Per Thorstenson i pension mot slutet av detta år.

Under Per Thorstensons ledning har Arlanda Express etablerats som ett av världens mest framgångsrika prisbelönta tågbolag som trafikerar en flygplats. Rekryteringsprocessen av en ny VD pågår.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Arlanda Express är ett av Stockholms kännetecken som varje år transporterar miljontals turister och stockholmare. Under Per Thorstensons ledning har bolaget vunnit flertalet pris för designen av tågen, servicen ombord och bolagets engagemang inom mångfald och hållbarhet. Samtidigt som antalet passagerare stadigt ökar på Arlandabanan.

– Att få leda Arlanda Express har varit otroligt givande. Tillsammans har vi skapat ett bolag som är urstarkt sett till varumärke och ekonomi. Vår målsättning har hela tiden varit att vara ledande, inte bara i Sverige, utan internationellt. Det är med stolthet jag kan säga att vi har lyckats, säger Per Thorstenson.

Rekryteringsprocessen av nästa VD pågår. Vidare information om efterträdare kommer senare. Per Thorstenson kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en övergångsperiod.

– Under Pers exemplariska ledarskap har A-Train utvecklats starkt som företag, Det är med stor uppskattning vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Simon Geere, styrelseordförande för A-Train.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report