FotoClock, foto: RISE Interactive. Cydelhjälm POC and Forth, foto: POC Sports


Utställningen Crossing Borders – Smart Design visar svenska designprodukter inom digital kommunikation, digital produktion samt design för hållbar utveckling.

Utställningen, som öppnar i dag, kommer att möta alla resenärer som flyger från Malmö Airport och är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Swedavia.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Tack vare den digitala tekniken kan vi inte bara kommunicera med föremålen i vår vardag, tingen kan också kommunicera med oss. I utställningen visas exempelvis en cykelhjälm där hjälmen kan informera omvärlden om en hård inbromsning eller kommunicera den geografiska positionen om bäraren blir medvetslös.

– Vi är mycket glada att få presentera samarbetet med Nationalmuseum och utställningsserien Crossing Borders. Malmö Airport ligger mitt i den innovativa Öresundsregionen och därför är vi en mycket bra arena för att visa upp hela vårt lands innovationskraft. Dessutom är det en naturlig del i vårt arbete på flygplatsen att kunna erbjuda smidiga logistiklösningar i en design som är tilltalande för våra resenärer. Det är verkligen ett passande samarbete, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report