Det kinesiska konglomeratet HNA Group uppges ha fört preliminära samtal om att sälja sina två kontorsbyggnader i Londons finansdistrikt Canary Wharf.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt uppgift är aktörer inom private equity, däribland Brookfield Asset Management, intresserade av att köpa upp kontoren. Men dessförinnan måste en avsiktsförklaring undertecknas för att de ska tillåtas att få granska byggnaderna, uppgav insynspersonerna.

HNA uppges samtidigt inte kunna få tillbaka prislappen på 366 miljoner pund som man betalade för byggnaderna. Detta eftersom hyresgästerna har meddelat att de inte tänker teckna nya kontrakt och priserna har fallit efter brexit. Kanadensiska Brookfield som är en av ägarna till byggnadernas ursprungliga utvecklare uppges samtidigt vara intresserade av fler tillgångar i HNA:s fastighetsportfölj.

För HNA är detta välkommet. Bolaget dras med rejäla likviditetsproblem och har planer på att sälja tillgångar för cirka 16 miljarder dollar under det första halvåret. Bolaget startade ursprungligen som ett flygbolag innan man övergick till att bli en konglomerat genom förvärv i olika sektorer. Bolaget har i utlandet gjort affärer för totalt 50 miljarder dollar.

Källa:finwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report