Foto:Flygbolaget BRA


Pernilla Lyberg tar emot Malmö Stads Näringslivspris 2018 för Mångfald och en prissumma, som ska gå till fortsatt mångfaldsarbete.

Malmö Stads Näringslivspris i kategorin Mångfald som delades ut den 12 februari under Malmö Näringslivsgala.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är helt fantastiskt och jag är oerhört glad och stolt över att vi fått detta pris. Tänk att på detta vis få uppmärksamhet för att vi inom BRA faktiskt lever våra värderingar som innefattar social hållbarhet, integration och möten mellan människor och kulturer, säger Pernilla Lyberg som är regionchef för BRA i Malmö.

Priset får BRA för arbetet med kooperativet för utlandsfödda kvinnor, Yalla Trappan, i Malmöstadsdelen Rosengård. Juryns motivering till mångfaldspriset lyder:

”Företaget har klart visat att etnisk och kulturell mångfald i affärsverksamhet lönar sig. Vår vinnare har ”skyhöga” visioner och har utvecklat en inkluderande affärsmiljö, där människor oavsett etnisk bakgrund kan bidra fullt ut och att deras kompetens tas tillvara.”

Juryns nominering av BRA till mångfaldskategorin löd:
”BRA har med sin regionchef Pernilla Lyberg i spetsen på ett engagerat sätt underlättat utlandsfödda kvinnors väg in i arbetslivet. I nära samarbete med Yalla Trappan från Rosengård, bjöd flygbolaget fram till oktober sina resenärer på Yallakvinnornas falafel ombord. BRA serverade drygt 12 000 falaflar och efter oktobers utgång fortsätter samarbetet. BRA har bl.a. erbjudit sig att stå för ett antal flygresor så att Yalla Trappans personal lättare ska kunna knyta kontakter med andra kvinnor i liknade situation på andra håll i Sverige.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report