Foto:bookatable


Årets bästa svenska restauranger delades ut under Bookatable Diner Awards prisceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen.

Priset, som baseras på restauranggästers omdömen och betyg på bookatable.se, delades ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable by Michelin.

Det låg förväntan i luften när Bookatable avslöjade vilka restauranger som blev landets favoriter bland restauranggästerna, och bland vinnarna var humöret gott.

-Wow, det här är fantastiskt! Det känns magiskt att få ett pris som är baserat på vad gästerna faktiskt tycker. Det är trots allt för just dem som vi driver vår restaurang, säger Elin Hoas, från Lilla Bjers Gårdskrog som vann i två kategorier, Bästa ekologiska köket och Sveriges bästa restaurang.

Sturehof stod som nominerad i kategorin Stockholms bästa restaurang och som vinnare i kategorin Bästa fisk- och skaldjursrestaurangen.

-Det känns roligt, och samtidigt lite rättvist, att vi vann utmärkelsen Bästa fisk- och skaldjursrestaurang med tanke på hur långt vi har kommit i våra inköpskanaler när det gäller fisk och skaldjur. Vi har jobbat jättehårt för att uppnå det vi har idag där vi köper direkt från auktionen i Smögen, och många gånger direkt från fiskebåtarna. Och sen är det extra roligt att det här priset och nomineringen kommer från våra gäster, säger Thomas Mortensen, restaurangchef Sturehof.

Årets vinnare

Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm
Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda
Bästa franska köket: Ritz, Göteborg
Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm
Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm
Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm
Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report