Foto:Sveriges Bussresearrangörer


Under veckan höll Sveriges Bussresearrangörer (SB) Årsmöte i Göteborg.

Efter 7 år som ordförande lämnade busslegendaren Toni Schönfelder över ordförandeskapet till Kjell Peterson.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Schönfelder är en av initiativtagarna till bildandet av SB och har en lång och kvalificerad erfarenhet av branschen från olika ledande positioner och betraktas som en legendar i bussbranschen..

Han uppmärksammades under mötet med att bli utnämnd till Hedersledamot och Legendar i SB. Dessutom belönades han med Guldbussen av RK Travel Group.

Till ny Ordförande valdes Kjell Peterson, som suttit i SB styrelse sedan 2012.
Peterson har en lång internationell erfarenhet från diverse styrelse- och företagsledande positioner.

Han har som enda svensk varit Världspresident i Internationella Juniorhandelskammaren (JCI), med 500.000 medlemmar i c:a 100 länder, och lett organisationen från dess högkvarter i Miami, USA. Han har bl.a. varit ordförande i New Wave AB och Arena Göteborg.

1994 var han med och startade West Swedens EU region- och lobbyingkontor i Bryssel och drev detta som VD fram till 2012. Framförallt arbetade han med regional- och transportfrågor. West Sweden betraktades som ett av de främsta lobbyorganisationerna bland de c:a 300 regionkontoren i Bryssel.

Den nya styrelsen i SB består i övrigt av omvalda Erland Olsson, Anette Karlsson, Per Ola Svensson, Jörgen Sköld, Erik Dahlbom och Peter Sandberg.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report