Foto:Wingårdhs


I september 2017 tog Swedavia ett första spadtag för den största expansionen i Göteborg Landvetter Airports historia.

Idag har man tagit ytterligare ett stort steg mot vad som kommer att bli framtidens flygplats och Airport City Göteborg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under tisdagen gick den officiella starten för projektet Terminalexpansion Norr, vilket innebär att byggnationen nu är igång både på den norra och södra sidan av terminalen på Göteborg Landvetter Airport. Terminalexpansion Norr omfattar förberedelser för en ny, gemensam säkerhetskontroll, en ny bagagekällare som rymmer större röntgenutrustning samt ett miljöcertifierat och terminalnära sjuvåningshotell som kommer att drivas av Scandic.

– Vi fortsätter att utveckla framtidens Göteborg Landvetter Airport som Västsveriges port till världen och det kan vi göra mycket tack vare fina samarbeten med aktörer i regionen. Hotellet är en viktig pusselbit då de publika hotellytorna kommer att integreras med den framtida incheckningshallen. Flygplatsens expansion är nödvändig för att möta behovet av framtidens resande, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Istället för ett traditionellt spadtag lade Swedavia, entreprenören Peab och hotelloperatören Scandic ner varsitt föremål till framtiden i en tidskapsel. Kapseln kommer att gjutas in i den nya terminalbyggnaden längre fram.

Hotelloperatören Scandic valde att lägga ner en vattenflaska av återvunnet glas och en text om hur de ser på hållbarhet.

Entreprenören Peabs bidrag till kapseln är ett graverat och massivt handslag i brons. Handslaget har alltid haft ett stort värde för Peab och är symbolen för att de håller vad de lovar. I detta fall står löftet bland annat för att de bygger med fokus på miljö och människa samt sätter säkerheten för personal och flygplatsens besökare i första rummet.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report