Sveriges delegation på Germany Travel Mart ©UloMaasing


Det var staden Dresden som hade äran att arrangera 2018 års GTM den 6 till 8 maj.

Tysklands mest betydelsefulla B2B-plattform lockade 527 experter och beslutsfattare från den internationella resebranschen samt internationella journalister från de viktigaste källmarknaderna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Deltagarna informerades om de senaste resetrenderna, nyutvecklingar och aktuella turistprodukter i Tyskland. Under den två dagar långa workshopen på Messe Dresden möttes över 338 utställare från hotell och transportbranschen samt lokala och regionala turistorganisationer som presenterade sina mångfaldiga och högkvalitativa erbjudanden inför en internationell branschpublik. Runt 19 000 affärsmöten bokades via mässans onlineverktyg. Deltagarna var mycket positiva till det välorganiserade eventet och lovordade den utmärkta organisationen, servicen på plats och användandet av kollektivtrafik.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT, tackade arrangörerna och alla som hjälpte till med eventet för deras strålande insats:

– Med en smidig organisation och en vänlig och personlig atmosfär har staden Dresden och de ansvariga i teamet från Dresden Marketing GmbH gett årets GTM en professionell inramning och har representerat reslandet Tyskland på ett utmärkt sätt.

”Secondary cities” populära bland svenska resenärer

Iris Müller, marknadschef för Tyska Turistbyrån i Sverige är övertygad att staden Dresden profiterar av detta års GTM även på den svenska källmarknaden:

”Den svenska delegationen som reste till värdstaden Dresden omfattade två resejournalister, en representant från Tyska Turistbyrån och 11 buyers – främst ifrån buss och eventresebranschen samt resegrossister. Dresden som resedestination har hittills varit underrepresenterad på den svenska marknaden. Kulturstaden omtalas ofta i kombination med den tyska huvudstaden Berlin eller tjeckiska huvudstaden Prag. Trenden att upptäcka ”secondary cities”, Dresdens skönhet såsom det närliggande naturområdet längs Elbfloden med highlights som Meissen, de anrika slotten längs floden, Sächsische Schweiz och vinområdet bildade hos många GTM deltagare en positiv och aktualiserad uppfattning om Dresden. Från Sverige är det enklast att ta sig till Dresden med flyg genom att mellanlanda i Frankfurt eller München samt att flyga till Berlin och sedan ta tåg eller buss.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report