Bjørn Kjos, Norwegian. Foto: Magnus Wilandh, Travelreport.se
Sommarbokningarna för flygbolaget Norwegian ser bra ut och bolaget har tillräckligt med piloter för säsongen, uppger vd Bjørn Kjos till Reuters.

Det beskedet ges efter att det norska flygbolaget under förra sommaren hade problem med pilotbrist och tvingades hyra in extra plan och personal, något som tyngde på sista raden. Norwegian har varit i hetluften på sistone då brittiska IAG, som bland annat äger British Airways, köpt in sig i bolaget.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det har även spekulerats i att IAG förbereder ett bud på Norwegian. Enligt uppgifter till Reuters ska Ryanair ha närmat sig Norwegian redan förra året med intresse av att köpa runt 20 procent av aktierna. ”Jag kan bekräfta att Ryanair har visat intresse för Norwegian Air, och jag har tagit upp det med styrelsen”, säger Bjørn Kjos.

En talesperson för Ryanair har inte velat kommentera den uppgiften.

Ryanairs vd Michael O’Leary säger att bolaget aldrig har lagt ett bud på Norwegian, varken före eller efter IAG kontaktade det norska flygbolaget.

Det uppger han till Bloomberg News.

Reuters skrev tidigare på torsdagen, med hänvisning till källor, att Ryanair närmat sig Norwegian med ett förslag om att köpa cirka 20 procent i bolaget förra året. Norwegians vd bekräftade att Ryanair visat intresse i fjol och att han då tog det till styrelsen, utan att nämna tidpunkt. Norwegians aktie steg efter uttalandena.

Nu säger Michael O’Leary till Bloomberg att Norwegian är ”desperat att skapa” budintresse. Vidare rapporterar Reuters nu att en talesperson för det irländska flygbolaget nekar till att någon kontakt har tagits.

I höstas kom uppgifter om att Ryanair och Norwegian förde samtal om samarbete. Michael O’Leary sade då att hans Ryanair avbrutit diskussionerna på grund av osäkerhet kring Norwegians finansiella stabilitet, något han påpekat i media flera gånger sedan dess.

I april köpte anglo-iberiska flygbolagsägaren IAG nära 5 procent i Norwegian och det har sedan dess framkommit att IAG haft kontakt med Norwegian om ett eventuellt bud på hela bolaget men att det norska flygbolaget nobbat två gånger.

Michael O’Leary sade så sent som tidigare i veckan ”att investera i Norwegian är som att försöka fånga en fallande kniv”.

Strax efter klockan 15 hade Norwegians aktie backat till en uppgång om 1 procent, efter att ha stigit med nära 10 procent tidigare under torsdagen när den första Reuters-intervjun publicerades.

Källa:finwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report