Airtours visar rekordvinst under 2017

Tor 5 Jul, 2018 - 7:02

Foto:airtours


Airtours, Sveriges fjärde största researrangör och den största svenskägda researrangören, redovisade vinst under 2017.

Vinsten före skatt uppgick till 30 miljoner kronor vilket är bolagets bästa resultat någonsin. Även omsättningen ökade under 2017 till 675 miljoner kronor vilket är en ökning på 87 miljoner kronor jämfört med året innan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Airtours, som grundades 1998, har 18 år i rad visat svarta siffror tack vare nöjda och återkommande kunder.

– Förbokningarna inför 2018 var rekordartad och inledningen på 2018, januari till april, har gått enligt plan. Det fina majvädret har såklart påverkat resultatet för maj månad, men det tror jag är genomgående för hela resebranschen. Den fina förbokningen för resten av sommaren gör dock att vi tror på ett bra resultat i slutet av året, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Airtours är en oberoende researrangör och äger inga egna flygbolag eller hotell. Det skapar flera fördelar gentemot kunderna.

– Vi kan hela tiden anpassa vårt utbud efter resenärernas efterfrågan. Om kunderna visar att de inte önskar att resa till ett visst resmål eller hotell tar vi helt enkelt bort det, säger Stefan Chatzopoulos.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report