Foto:airbus.com


Det indiska flygbolaget Vistara placerar en order värd 3,1 miljarder dollar för flygplan från flygjättarna Airbus och Boeing.

Det rapporterar Reuters.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det rör sig om 13 stycken Airbus A320neo och sex stycken Boeing 787. Vistara, som är ett samriskbolag mellan indiska Tata Group och Singapore Airlines, har för avsikt att lägga till fler inrikesflighter samt lansera internationella rutter senare i år.

Flygbolaget har även köpt rättigheterna till fem ytterligare Boeing-plan och har en option avseende sju fler A320neos. Företaget kommer att få in ytterligare 37 stycken A320neo från leasingföretag.

”Indiens position som världens snabbast växande inhemska luftfartsmarknad och den imponerande ökningen av passagerartrafik som har mer än fördubblats under det senaste decenniet gör oss självsäkra i våra aggressiva planer för inhemsk expansion och internationella satsningar”, uppger Vistaras vd i ett uttalande under dagen.

Ordern kommer en vecka före Farnborough Airshow i Storbritannien där flygplanstillverkare kan få in över 900 order och åtaganden från bolag, enligt luftfartskonsulten IBA.

Källa:finwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report