Nya storägare i Radisson

Fre 10 Aug, 2018 - 7:01

HNA Group


Kinesiska Jin Jiang International har under torsdagen kommit överens med Radissons huvudägare, kinesiska HNA, om att köpa 51,15 procent av hotellkedjan Radisson.

Kinesiska Jin Jiang International köper över hälften av aktierna i hotellkedjan Radisson från bolaget Radisson Hospitality Inc. Det framgår i ett pressmeddelande från Jin Jiang International under torsdagskvällen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det har tidigare förekommit uppgifter om att Jin Jiang övervägt ett bud på Radisson, något som rapporterades redan förra veckan.

Priset uppges vara 35 kronor per aktie, att jämföra med torsdagens stängningskurs på 36,85 kronor. Jin Jiang International räknar med att affären är avslutad innan årsskiftet.

Samtidigt har bolaget även ingått ett avtal med HNA Sweden Hospitality Management, dotterbolag till kinesiska HNA Tourism Group, att ytterligare uppemot 18,5 procent av aktierna och rösterna i hotellbolaget.

HNA Tourism Group har sedan en tid tillbaka sålt delar av sina utländska innehav för att hantera koncernens höga skuldsättning.

Går båda affärerna igenom kommer Jin Jiangs andel uppgå till 69,65 procent av aktierna och rösterna i hotellbolaget, vilket alltså skulle utlösa budplikten. Jin Jiang skriver att bolaget kommer att återkomma i frågan senare.

Jin Jiang äger sedan tidigare bland annat drygt 12 procent av den stora franska hotellkedjan Accor.

Källa: DI

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report