Foto:Clarion Hotel


Efter fyra framgångsrika år som Senior Vice President för Clarion Hotel så väntar nya utmaningar för Henrik Berghult.

I mitten av september tillträder han som VD och hotelldirektör för Stockholms största hotell Clarion Hotel Sign.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi har gjort fantastiska saker tillsammans och skapat resultat få vågat drömma om. Etableringen av Clarion Hotel & Congress Malmö Live och Clarion Hotel Air, övertagandet av Clarion Hotel Copenhagen Airport och inte minst vår enormt framgångsrika market entry med två hotell i Finland – Clarion Hotel Helsinki och Clarion Hotel Helsinki Airport. Vi har också launchat inte mindre än 8 nya, riktigt stora hotellprojekt som kommer se dagens ljus 2019-2022 och då tänker jag på Göteborg x 2, Oslo x 2, Umeå, Luleå, Sundsvall och Helsingborg. Att nu återigen få träda in i hotelldirektörsrollen, att fortsätta vara en del av Clarion, att få leda koncernens flaggskepsshotell och samtidigt få en vardag i Stockholm med vänner och familj är något jag ser väldigt mycket fram emot, säger Berghult.

Henrik kom till Nordic Choice Hotels i augusti 2013. Då i rollen som VD och hotelldirektör för nyligen öppnade Clarion Hotel Arlanda Airport. Snabbt gjorde han sig ett namn i koncernen och när positionen som chef för hela Clarion-portföljen i Norden skulle tillsättas så föll blicken på Berghult. Katalin Paldeak var den som rekryterade Henrik till Nordic Choice Hotels.

– Henrik har en otrolig skärpa och drivkraft. När han nu går vidare så är jag oerhört glad över att han väljer att bli kvar i företaget. Han är attraktiv på marknaden och att han valt att vara kvar i Nordic Choice Hotels är ett bra betyg på oss som företag men också att Henrik är en man med förmåga att fatta kloka beslut, säger Katalin Paldeak.

I juni meddelade Jessica Norgren att hon valde att lämna rollen som VD för Clarion Hotel Sign. Det 10-årsjubilerande hotellet som det senaste året renoverats och byggts om är nu rustat för att fortsätta utmana hotellbranschen och fortsätta erbjuda fantastiska gästupplevelser.

– Clarion Hotel Sign är ett av Stockholms viktigaste hotell och det behöver en ledare med stor genomföringskraft och som tillsammans med sitt team kan gå i bräschen för att utveckla branschen. Henrik är som klippt och skuren för rollen och jag känner mig oerhört trygg med honom i den positionen, säger Katalin Paldeak.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report