Turistmagneter som Barcelona, Berlin och Paris är missnöjda med uthyrningssajten Airbnb, och vill att EU ska begränsa plattformens framfart.

Nu ska Airbnb svara på klagomålen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sedan flera år tillbaka har stora turiststäder upplevt problem med uthyrningssajten Airbnb:s framgångar. Hotellifiering av städerna och uppdrivna hyresnivåer är resultatet av expansionen, tycker till exempel invånare och politiker i Berlin och Barcelona.

Städerna har på olika sätt försökt begränsa uthyrning via sajter som Airbnb. Hårdast tag har det varit i Berlin, rapporterar sajten Politico , där uthyrningen helt stoppades 2016. Nu tillåter staden den igen, om än med begränsningar. Nu har Paris fått nog av Airbnb, och försöker få till begränsningar.

Städerna har också bett EU om hjälp. Men samtidigt har lobbyorganisationer hävdat att detta strider mot EU:s regler om handel med tjänster. EU-kommissionen arbetar nu med att ta fram policyriktlinjer för EU:s e-handelsdirektiv och tjänstedirektiv som avser just plattformsföretag som Airbnb. Nu har kommissionen bett Airbnb om svar, och under fredagen ska företaget lägga fram sina synpunkter.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report