Flera döda efter tromb på Mallorca

Tor 11 Okt, 2018 - 7:03

Minst åtta personer dödades och många saknas fortfarande efter den kraftiga tromb som drog fram över bland annat den spanska ön Mallorca igår kväll.

Så här säger en av dem som klarade sig oskadda:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vattnet strömmade in i bilar och det kom in vatten genom fönster och dörrar, berättar den här mannen för den spanska tv-kanalen RTVE. Värst drabbat blev det lilla samhället Sant Llorenç des Cardassar, sex mil ifrån Mallorcas största stad Palma.

Kraften i de vattenmassor som vällde fram under kvällen och natten kastade bokstavligen omkull bilar. På vissa ställen har man registrerat 230 liter vatten per kvadratmeter, enligt tidningen El Païs.

Regnet har avtagit sen dess och på tv-bilder från Sant Llorenç des Cardassar idag syns torg och gator fyllda av sten och lera. Räddningspersonal söker efter personer som rapporterats saknade och kan vara instängda i sina hus och bilar. Omkring 200 personer har tillbringat natten på madrasser i samlingssalar.

Men inte bara ögruppen Balearerna där Mallorca ligger, drabbades. Långt därifrån, i Malaga och Marbella i Andalusien i södra Spanien har regnen varit kraftiga och ett hundratal olyckor har rapporterat. Även Barcelona och Girona i Katalonien har drabbats av kraftiga regn.

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez väntas till Mallorca idag för att med sitt team bedöma hur stort hjälpbehovet är.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report