Foto:RCL Cruises

Han tar tag i uppgiften med en klar ambition om att ännu fler ska välja att semestra ombord på någon av koncernens totalt 50 fartyg som seglar på alla sju kontinenter.

– Globalt är kryssning den snabbast växande semesterformen, men det är ett undervärderat semesteralternativ för alltför många i Norden. Vi har en betydande potential, samtidigt som branschen samlat sett kanske inte helt lyckats med att förmedla varför just kryssning är en så attraktiv semesterform. Det samt att positionera kryssning som ett semesteralternativ till chartern för ännu fler är nog det jag verkligen ser fram emot att bidra till, säger Kronbæck.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den nya Norden-chefen tillträder på en tidpunkt präglat av hög aktivitet i koncernen. «Celebrity Edge» lanseras nu i november, «Spectrum of the Seas» i april, och man har lagt en beställning på ytterligare 10 fartyg. I höst färdigställs en ny kryssningsterminal till två miljarder kronor i Miami, och som första kryssningsrederi öppnar RCL Cruises Ltd en specialbyggd destination, CocoCay på Bahamas, i maj 2019. Under 2019 jubilerar också rederiet. Då är det 50 år sedan företaget, stiftat av de norska rederierna Anders Wilhelmsen & Co., I. M. Skaugen och Gotaas-Larsen, startade sin verksamhet.

– Vi tar med oss det bästa från historien när vi lägger ett fundament som genom nära dialog med våra samarbetspartner ska säkra framtida växt i Norge och Norden. Vi ska också framöver inte bara infria, men försöka överstiga de förväntningar och krav som kunder och omvärlden har på oss. Det inkluderar allt från passagerarnas semesterupplevelse till hållbar miljöförvaltning, säger Kronbæck.

”Jag är mycket tacksam för att Geir tackade ja till och bli General Manager Nordics på RCL Cruises Ltd. Han har en mycket bred erfarenhet från ett antal starka varumärkesaktörer som Nespresso, Findus, Carlsberg och sist men inte minst Hurtigruten. Med bas på vårt nordiska regionkontor i Oslo, ser vi fram emot att han nu ska leda arbetet med att vidareutveckla våra tre varumärken Royal Caribbean International, Celebrity Cruises och Azamara Club Cruises i Norden, säger Stuart Leven, Vice President EMEA och Managing Director på RCL Cruises Ltd.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report