Från vänster: Aldo Elias, chef för Tourism Chamber Argentina, Gustavo Santos, turistminister, Guillermo Dietrich, transportminister och Ole Christian Melhus, vd för Norwegian Air Argentina.


De första inrikesflygningarna firades i Buenos Aires, Córdoba och Mendoza med representanter från nationella och lokala myndigheter på plats, bland annat Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Det här innebär att dessa städer nu knyts närmare varandra genom att fler får möjlighet att flyga. Tack vare Norwegian blir det enklare att flyga, säger Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Norwegian har tagits emot väl i Argentina, både av lokala och nationella myndigheter, turistnäringen och folket i Argentina. Norwegians satsning har dessutom resulterat i mycket stor medial uppmärksamhet.

– Det här är en stor dag för Norwegian och jag vill säga tack till alla på Norwegian som har gjort en fantastisk insats för att få till stånd detta. Argentina och Sydamerika har en enorm potential och vi kommer att bidra till ökad turism, fler arbetsplatser och ekonomisk tillväxt i Argentina där utbudet av flyglinjer har varit begränsat. Vårt mål är att alla ska få möjlighet att flyga och de här linjerna gör det nu möjligt att resa mellan flera städer i Argentina till ett lågt pris. Vi ser nu fram emot att önska många nya passagerare välkomna ombord våra moderna, bekväma och mer miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian erbjuder även direktflyg mellan London Gatwick och Buenos Aires fyra gånger i veckan med bolagets 787 Dreamliner. Norwegian flyger dagligen till London Gatwick från Stockholm, Köpenhamn och Oslo vilket innebär att även Skandinaver kan flyga till Buenos Aires.

Om Norwegian Air Argentina:
I januari i år fick Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA) drifttillstånd (AOC) från myndigheterna i Argentina. Innan året är slut kommer NAA trafikera sex inrikeslinjer i Argentina från Buenos Aires till Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche och Salta. Linjerna trafikeras av fyra Norwegian Boeing 737-800 med en genomsnittsålder på 1,5 år. Per idag har Norwegians verksamhet i Argentina 120 anställda och som beräknas ha cirka 230 anställda i slutet av 2019.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report