Foto: Frida Weberg.


Nu underlättar Swedavia resandet genom att visa väntetiden i säkerhetskontrollen i realtid på webben, i Swedavias app och på monitorer vid säkerhetskontrollerna.

På sikt kommer resenärerna att kunna se den förväntade väntetiden dagarna innan avresa.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Satsningen omfattar Swedavias flygplatser Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Bromma Stockholm Airport. Flygplatserna är Sveriges tre största med sammanlagt närmare 36 miljoner resenärer i fjol.

– I arbetet med att fortsätta utveckla resandet och skapa en smidigare reseupplevelse erbjuder nu Swedavia ett överskådligt sätt att se hur lång väntetid säkerhetskontrollerna har. Då flygtrafiken varierar under dygnet ger den nya funktionen resenärerna en bättre överblick och smidigare start på resan, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Swedavia.

På sikt kommer även funktionen att utvecklas så att väntetiden kan estimeras redan dagarna innan avresa. På Arlandas Terminal 5 kan även resenärerna på plats välja mellan de två befintliga säkerhetskontrollerna utefter belastning.

– Under skollov ökar resandet och då kan det bli ännu viktigare för resenärerna att planera resan och då följa väntetiderna i realtid. Vi hoppas tjänsten bidrar till transparens och en ökad trygghet när väntan uppstår, säger Mats Paulsson.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report