Foto:Sören Andersson


Invigs nu Airport VIP-Services nya lokaler på Arlanda med en yta på 2 000 kvadratmeter och en nordiskt inspirerad inredning utförd av Tengbom arkitekter.

I dag växlar Arlandas VIP-Service upp till dubbelt så stora lokaler när flytten går från Terminal 5 till Terminal 2. Fram till år 2025 ska 15 miljarder kronor investeras i Arlanda för att kunna erbjuda en snabbare och smidigare resenärsupplevelse av högsta klass.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan. Allt från kungligheter, kända personer, företagsledare eller andra resenärer som vill resa ostört och med en liten guldkant till brudparen som gifter sig och börjar sin bröllopsresa här, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Arkitekt för VIP-lokalerna är Tengbom som har skapat en upplevelse med koppling till det nordiska landskapet. Konceptet bygger på en resa från det hårda till det mjuka, där ett yttre skal av betong innesluter rummen i träkonstruktion. Interiören består av möbler och accessoarer i diskret estetik där majoriteten har nordiskt ursprung.

– Med inspiration från svenska landskap och kultur har vi velat skapa en minnesvärd upplevelse för besökaren. Här möts man av rumsliga kvaliteter som ofta associeras med avkoppling, reflektion och spirituella upplevelser. Vad är lyx om inte en plats att rymma till där vardagens brus och tempo är som bortblåst?, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt och kontorschef på Tengbom.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report