Foto.Flybe


Nästa offer på den hårt pressade flygbolagsmarknaden kan bli brittiska Flybe, som är till försäljning efter att ha lämnat ytterligare en uppsättning svaga delårssiffror, skriver Financial Times.

Under sitt första halvår, som slutade sista september i det brutna räkenskapsåret, minskade Flybes vinst före skatt med 54 procent jämfört med samma period i fjol. Omsättningen sjönk med 2,4 procent och nettoskulden ökade med nära 40 procent till 82 miljoner pund.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Investerarna har därtill av allt att döma tappat förtroendet för bolaget – sedan en vinstvarning den 16 oktober är aktien ner med över 64 procent.

I samband med delårsrapporten meddelar företaget att man undersöker en mängd olika möjligheter för att bekämpa de utmaningar som ett svagare pund och stigande bränslepriser medfört. Alternativen omfattar allt ifrån att reducera sin flygplansflotta till en försäljning av hela bolaget, skriver FT.

I rapporten skriver revisorn från PwC att det är i högsta grad osäkert om Flybe kommer att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report