Foto:norwegian


Norska flygbolaget Norwegian faller med drygt åtta procent på Oslobörsen. Detta som resultat av novembers månads svaga passagerarstatistik.

Kabinfaktorn som anger hur välfyllda planen var låg på 78,8 procent, bolagets lägsta sedan maj 2014 och långt under analytikernas förväntningar som enligt Reuters var på 82,7 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har flera linjer från sommarprogrammet som förlängts till och med november vilket påverkar kabinfaktorn. En fullständig övergång till vinterprogrammet får vi först i januari efter att jultrafiken är avslutad”, skriver Norwegian NAS -15,36%s koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

Även trafiktillväxten enligt måttet RPK, det vill säga betalda passagerarkilometer var dock besvikelse. Visserligen steg den med 26 procent men analytikerna hade förväntat sig 33,7 procent.

”Över lag är det svaga siffror”, skriver Danske Banks analytiker Martin Stenshall i ett marknadsbrev till bankens kunder.

Totalt sett under november månad reste 14 procent fler passagerare med flygbolaget än samma period föregående år, men bolaget skriver att siffrorna påverkas av att man under perioden startat en rad nya flyglinjer.

Punktligheten under perioden låg på 82,5 procent, en ökning med 2,3 procentenheter.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report