Foto:tillväxtverket


Julita Gård i Södermanland vinner Stora Turismpriset 2018.

Priset på 100 000 kronor delades ut i dag 6 december i Stockholm av Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket och Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Besöksmålet Julita Gård har med platsens historiska miljö som grund framgångsrikt utvecklat en plats med en arena där många aktörer tillsammans bygger och delar kunskap, anser juryn.

– I år har samtliga län valt ut nytänkande kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren har framgångsrikt skapat ett besöksmål som tar vara på sitt historiska arv och som har skapat ett nav för samverkan och kunskapsdelning, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Övriga finalister i årets tävling var:
Hide & See Norrbotten, Trolltunet Västerbotten, Storhogna fjällbyJämtland Härjedalen, Urkult Västernorrland, Högbo Brukshotell Gävleborg, Kulinariet Dalarna, Sliperiet Konsthall och Gastronomi Värmland, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog Örebro län, Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv Västmanland, Go Adventure Uppsala län, Kungl. Djurgårdens Intressenter KDI Stockholms län, ESS Group Västra Götaland, Rimforsa Strand Östergötland, Gotlands Cykeluthyrning Gotland, Småland Resorts Jönköpings län, Lag VM i bordtennis 2018 i Halmstad – Destination Halmstad Halland, Villa Vik Toftastrand Kronoberg, Ironman Kalmar – Sportalliansen Kalmar Kalmar län, Eriksbergs Vilt & Natur Blekinge, Dag Hammarskjölds Backåkra Skåne

Stora Turismpriset lyfter fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delas ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman och utser dess styrelse.

Stora Turismpriset delas ut i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan, som samlar verksamma inom besöksnäringen i Sverige. Konferensen arrangeras av SKL i samarbete med Tillväxtverket och Regionala nätverk för Turism.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report