Foto:mediacentre.gatwickairport.


Drönare fortsätter att skapa kaos på flygplatsen Gatwick i London.

Under torsdagskvällen har flera drönare cirkulerat i luften – vilket gör att alla flyg stoppas.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu har armén kallats in för att hjälpa polisen.

Sedan i onsdags kväll har drönare flugits över flygplatsen Gatwick i London. Runt 120 000 resenärer har hittills fått sina flygresor försenade eller inställda, då inga plan kan lyfta eller landa.

Enligt polisen handlar det om ett medvetet sätt att skapa störningar i flygtrafiken. Resenärer uppmanas att hålla sig undan flygplatsen under en ”överskådlig framtid”.

Drönare sågs flyga under torsdagskvällen
Under torsdagskvällen har problemen fortsatt. Vid halv tio-tiden på kvällen meddelade Chris Woodroffe, operativ chef på Gatwick, att drönare har setts flyga så sent som inom den senaste timmen.
– Som jag ser det så är det här en kriminell handling som utförs medvetet för att skapa de här störningarna, och jag hoppas att de ansvariga personerna ska kunna ställas inför rätta, säger säger Woodroffe enligt Sky News.
– De senaste 24 timmarna har varit svåra för flygplatsen. 120 000 resenärer skulle ha flugit från Gatwick sedan klockan nio i går kväll när vi stängde flygplatsen, fram tills i dag. De resenärerna har inte kunnat flyga någonstans på grund av drönaraktiviteten, fortsätter Woodroffe.

Armén kallas in
Nu har armén kallats in för att hjälpa polisen i arbetet.
– Varje gång vi tror att vi är nära personen som ligger bakom det här så försvinner drönaren. När vi börjar se över möjligheten att öppna flygfältet kommer drönaren tillbaka, säger Justin Burtenshaw från polisen i Sussex, enligt Sky news.
Enligt BBC riskerar gärningsmannen upp till fem års fängelse.
Under torsdagskvällen meddelade polisen att de kan komma att ändra sin taktik och att ”de är öppna för alternativet” att eventuellt använda skjutvapen mot drönarna.

Källa:aftonbladet.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report