Foto:viking line


Stormen Alfrida kan med sina starka vindar leda till rekordstora vågor.

Det har fått Viking Line att ställa in flera av sina färjor för tisdagskvällen.
På nyårsafton fick ett av Viking Lines fartyg åka direkt till Helsingfors istället för att stanna till i Mariehamn.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vinden var så kraftig då så fartyget kunde inte stanna i Mariehamn klockan 23.45, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line till Iltalehti.

Enligt Finlands meteorologiska institut kan det i natt blåsa mellan 25-27 meter per sekund. Det kan i sin tur resultera i rekordhöga vågor på sju meter i västra Finland, rapporterar Yle.

Det här har fått Viking Line att ställa in sin trafik mellan Mariehamn och Kapellskär på nyårsdagen. På onsdagen ställs flera avgångar in på samma rutt.

Enligt Johanna Boijer-Svahnström ska passagerare ha blivit förvarnade och flera har bokat om. Skulle de fåtal åländska passagerarna inte kunna stiga av i Åland får de inkvartering i lediga hytter.

”Varje befälhavare gör egen bedömning”
Men det är inte alla rederier som ställer in sin trafik.

– Varje befälhavare gör sin egen bedömningen om det är säkert för passagerare och fartyget att lämna kajen, men vi har inga inställda avgångar, säger Oscar Brehmer, kommunikatör på Tallink Silja.

På andra håll har även färjor till Polen och Danmark ställts in.

I Sverige har SMHI utfärdat klass 2-varningar på flera håll på grund av Alfrida, eftersom både tåg- och biltrafiken har påverkats av stormen.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report