Sex människor har omkommit i en tågolycka på Stora Bältbron i Danmark, bekräftar polisen. Ytterligare 16 personer är skadade.

Olyckan skedde vid 07.30 på onsdagen. De omkomna var enligt tågbolaget DSB passagerare ombord.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det handlar om en mycket allvarlig olycka, säger Arne Gram, chef vid polisen på Fyn, under en pressträff.

Enligt DSB befann sig 131 resenärer ombord, samt tre personer i personalen. Godståget var på väg till Carlsbergs bryggeri i Fredericia och persontåget till Köpenhamn. Bilder inifrån tåget visar glaskross och skador på tågets insida. De 16 skadade ska inte ha livshotande skador.

– Vi vet fortfarande inte exakt vad som är orsaken, men vi kan konstatera att det har vält gods från en godsvagn och så har ett tåg i östgående riktning kört på det. Och det har orsakat väsentliga skador på tåget i samband med detta, säger polisinspektör Lars Bræmhøj.

Simon Voldsgaard Tøndering befann sig på tåget och beskriver för Politiken hur tåget plötsligt började skaka och det syntes gnistor utanför tåget. När tåget väl stannat och räddningstjänst snabbt var på plats hjälpte han skadade av tåget och slog sönder rutan till nästa vagn för att få ut fler människor.

Carlsberg skriver på sin hemsida att man fått bekräftelse att ett godståg med bolagets varor var inblandat. ”Vi är djupt berörda av olyckan”, skriver Carlsberg.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen uttrycker sorg över olyckan.

”Morgonens tragiska olycka på Stora Bältbron med många omkomna och sårade har skakat oss alla. Mina tankar går till olyckans offer och deras familjer”, säger han i ett pressmeddelande.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report