Foto:stena line


Stena Estrid* är den första i raden av fem färjor av E-Flexermodell som representerar nästa generations energieffektiva och flexibla RoPax-färjor.

Stena Estrid är en av tre E-Flexerfärjor som ska gå i trafik på Irländska sjön och planeras att gå i trafik mellan Dublin och Holyhead i början av 2020. De följande två planeras att sättas i trafik på linjen mellan Liverpool och Belfast under 2021.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det känns fantastiskt bra att vi har nått ännu en milstolpe i vår nybyggnadsprocess när Stena Estrid för första gången flöt och framgångsrikt manövrerades ur torrdockan. Nu väntar en intensiv fas i bygget när inredningen ska komma plats innan hon styr mot Europa och trafikstarten på Irländska sjön, säger Stena Lines VD Niclas Mårtensson som själv var på plats på Avic-varvet i Kina.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report