Foto:tillväxtverket


Den som vill starta hotell, Bed & Breakfast eller konferensanläggning måste söka många tillstånd hos kommunen och olika myndigheter.

Nu har Tillväxtverket tillsammans med SKL och Bolagsverket utvecklat en digital checklista på verksamt.se som samlar alla tillstånd på ett enda ställe.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Checklistan är framtagen inom programmet Serverat, som genom digitalisering förenklar hanteringen av tillstånd för såväl företagare som handläggare på kommuner och myndigheter. Sedan tidigare finns checklistor framtagna för restaurang och biodling, och fler branscher är på gång.

-Checklistan för hotell ger tillsammans med checklistan för restaurang en komplett bild av alla tillstånd som företag inom den branschen behöver. Senare i år förenklar vi tillståndshanteringen för ännu en stor grupp företagare när vi lanserar en checklista för evenemang, säger Jenny Nordlöf, projektledare på Tillväxtverket.

Checklistan finns på verksamt.se som samlar information till företag från myndigheter. Den kan användas vid start av hotell, Bed & Breakfast, pensionat, vandrarhem, konferensanläggning, stugby eller annan logiverksamhet. Checklistan gäller även för camping med stugor som har vatten och avlopp.

Genom att svara på några frågor om sin verksamhet får den blivande företagaren veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas till kommunen och myndigheter.

Checklista hotell på verksamt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report