Foto:Grand Hotel Saltsjöbaden


”Det känns som att komma hem efter en lång resa”, säger Katarina Romell.

Med en framgångsrik hotellkarriär i bagaget, tar hon över som vd på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Till vårvintern välkomnar Grand Hotel Saltsjöbaden en ny vd som faktiskt är en nära bekant till Saltsjöbaden. Samtidigt som Katarina Romell var vd för SAS Radison Strand Hotell i Stockholm, var hon hotelldirektör på Grand Hotel Saltsjöbaden från 1996 fram till att familjen Wallenberg sålde hotellet 2000. Åren 2006 – 2016 var hon vd för närliggande Vår Gård Saltsjöbaden som ägs av KF.

Katarina Romell lämnar nu vd-skapet för maken Melker Anderssons restauranger, f12-gruppen, där hon dock kvarstår som styrelseordförande.

”Grand Hotel Saltsjöbaden är en juvel, som under ett antal år under 2000-talet var något av ett negligerat barn. Under åren på Vår Gård sneglade jag ofta på den vackra byggnaden med sitt absolut unika läge, och tänkte att måtte någon komma och rädda det.”

”Så glädjande att det nu finns nya ägare med styrka och ambitioner. Vi vill göra Grand Hotel Saltsjöbaden unikt igen, ett hotell där historien möter den nya tiden” fortsätter Katarina.

”Vi ser verkligen fram emot att få hit Katarina. Hon har en svårslagen erfarenhet av att driva hotell och en omfattande kunskap om hela besöksnäringen. Eftersom vi vill utveckla hotellområdet med nya attraktiva bostäder, blir det än viktigare att ha ett synnerligen attraktivt hotell som alltings mittpunkt”, säger Niklas Järvhammar, ordförande för Grand Hotel Saltsjöbaden och VD på fastighetsbolaget Lustgården AB som sedan 2015 äger Grand Hotel Saltsjöbaden.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report