Foto:uber


Taxijätten Ubers förlust minskade under förra året.

Omsättningen 2018 ökade med 43 procent till 11,3 miljarder dollar (motsvarande cirka 105 miljarder kronor) och samtidigt sjönk den årliga förlusten med 15 procent till 1,8 miljarder dollar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Förra året var vårt hittills starkaste, och fjärde kvartalet satte nytt rekord för aktivitet på vår plattform”, säger finanschefen Nelson Chai i ett uttalande.

Samtidigt ser taxitjänsten hur tillväxten bromsar in, omsättningen steg i fjärde kvartalet med 25 procent jämfört med året innan. I tredje kvartalet var tillväxten 38 procent.

Uber är privatägt, men en börsintroducering planeras under 2019 där det spekulerats i att bolaget skulle värderas till uppemot 120 miljarder dollar, motsvarande 1.110 miljarder kronor. För att försvara en sådan värdering inför investerarna ska inte tillväxten sakta in allt för mycket.

Uber vill inför noteringen bredda sig och marknadsför sig nu som ett transport- och logistikföretag och inte bara en simpel taxitjänst. Bolaget ska finnas i hela transportkedjan, men hittills har investeringarna i frakttjänster, elscootrar, självkörande bilar och utveckling av flygande bilar bara kostat pengar.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report