Foto: Mats Montner


SAS har märkt en viss passageraranstormning och ökat intresse efter att i stort sett hela världen infört flygförbud för det olycksdrabbade Boeing-planet 737 Max 8.

Det säger bolagets norske informationschef Knut Morten Johansen till E24.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Jag kan bekräfta att det är ett större intresse bland den resande allmänheten. Vi får frågor om vilka flygplan vi använder och det har varit ett större intresse för att flyga med oss”, säger han till tidningen.

SAS har Boeingplan i sin flotta, men inga 737 Max 8.

”Det är svårt att säga om det ökade intresset att flyga med oss enbart beror på Max-problemen eller om det kan finnas andra förklaringar.”

Värre är det för konkurrenten Norwegian, som fram tills flygstoppet hade 18 Boeing 737 Max-plan i trafik, och har beställningar på långt flera. Norwegian är också det flygbolag i världen som tappat mest i börsvärde efter olyckan i Etiopien i söndags som krävde 157 människoliv, skriver Dagens Næringsliv.

Att nyttja tillfället för att höja sina priser är inte aktuellt för SAS del.

”Vi drar inte nytta av en tragisk händelse som drabbat flygindustrin, så vi upprätthåller vår prispolicy som normalt. Vi gör inget aktivt som ändrar vår normala prispolicy”, säger Knut Morten Johansen till E24.

Det betyder i klartext att SAS bokningssystem ökar priserna gradvis i takt med att en flight börjar bli fullbokad, men det sker även normalt sett.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report