Det kinesiska flygleasingbolaget China Aircraft Leasing Group har pausat sin order på upp till 100 stycken Boeing 737 Max i väntan på att flygplanets flygsäkerhet ska bekräftas, rapporterar South China Morning Post. Boeing har samtidigt fått en sänkt rekommendation som bidrar till att tynga aktien i förhandeln.

Det Hongkong-listade bolaget, som kontrolleras av den statligt ägda kinesiska konglomeratet China Everbright Group, beställde 50 stycken plan av den olycksdrabbade modellen under 2017 och utökade den ordern med 25 plan i december. Dessutom fanns det en option på ytterligare 25 plan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Köpet har avbrutits och vi har slutat betala avbetalningarna”, uppger China Aircraft Leasing Group ordförande Chen Shuang till tidningen.

Chen lämnade inte någon siffra på hur mycket av betalningarna som bolaget håller inne. Den första beställningen på 50 plan värderades till 5,8 miljarder dollar, enligt tidningen.

Under måndagen har dessutom Bank of America Merrill Lynch sänkt sitt råd på Boeing till neutral, från tidigare köp. Banken menar att flygtillverkarens problem med 737-orna är värre än förväntat. Banken bedömer att de två flygkrascherna med planet kan innebära en ryktesmässig förlust som kostar både prissättningsstyrka och marknadsandelar på längre sikt.

Boeing faller 3,8 procent i Wall Streets förhandel.  

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report