Gott om påsksnö i fjällen

Fre 12 Apr, 2019 - 7:01

Närmare 200 000 skidåkare väntas till de svenska skidanläggningarna i påsk. Storhelgen ligger ovanligt sent men snöläget är gott.

Från värmländska Branäs i söder och i hela fjällkedjan upp till Riksgränsen i norr kommer det att finnas tillräckligt med snö för att backarna ska hålla när påskhelgen inleds nästa vecka, enligt Titti Rodling, vd för Svenska skidanläggningars organisation (Slao).

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Även på anläggningar längs Norrlandskusten och inåt landet lär snön räcka till.

I Riksgränsen ligger närmare fyra meter snö i terrängen, enligt Slao. Den gångna helgen kom flera decimeter nysnö i Vemdalen. Från Sälen har Titti Rodling hört att det är lika mycket snö nu som förra säsongen vid den här tiden – och det blev en rekordsäsong för Slao med cirka två miljoner skidåkare.

– Förra säsongen var en det en fantastisk vinter med mycket snö och då ökade antalet skidåkare. Vi tror att vi kommer att hamna ungefär på samma nivå i år, så det ser bra ut, säger hon till TT.

Av Slaos 205 anläggningar är ett drygt 60-tal öppna i påsk. Vissa stänger annandag påsk, andra har öppet in i maj.

I Riksgränsen och i Björkliden är det fullbokat över en av årets mest populära skidhelger. Men på andra ställen kan det fortfarande gå att hitta boende i påsk utan att ruinera sig, bedömer Titti Rodling.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report