Kenyansk familj stämmer Boeing

Ons 17 Apr, 2019 - 6:58

Ännu en stämningsansökan har lämnats in mot amerikanska flygbolaget Boeing. Denna gång är det en kenyansk familj, som förlorade en son i flygolyckan i Etiopien den 10 mars, som stämmer bolaget.

Tidigare har en grupp aktieägare och ett tiotal familjer lämnat in stämningsansökningar mot flygbolaget sedan två Boeing-plan av samma modell på kort tid varit inblandade i krascher i Indonesien och Etiopien.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Familjen Kabau, som lämnat in stämningsansökan, vill nu att Boeing ska lämna ut alla dokument och all e-post rörande modellen 737 Max 8.

Boeing har bekräftat att ett fel i flygplanens nödsystem låg bakom krascherna som totalt krävde 346 människoliv. Boeing fick redan förra året in säkerhetsrapporter från piloter som uppgett att flygplansmodellen störtdök strax efter att autopiloten aktiverats. I båda fallen återfick piloterna kontrollen över planen och lyckades räta upp dem efter att autopiloten kopplats ur.

Strax efter olyckan i Etiopien den 10 mars förbjöds Boeing 737 Max 8 i länder världen över och flygplanstypen togs ur trafik.

Boeing säger att man har gjort framsteg med en uppdatering av programvaran i det digitala nödsystemet hos den olycksdrabbade flygplanstypen.

På tisdagen meddelade den amerikanska luftfartsmyndigheten FFA att man anser att uppdateringen är tillräckligt bra för att tas i drift.

Källa:TT–REUTERS

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report