Den krisande brittiska reseoperatören Thomas Cook, som bland annat äger svenska charterbolaget Ving, rusade över 20 procent i Londonbörsens öppning efter rapporter i media om att flera friare närmat sig bolaget i fråga om uppköp av bolaget eller delar av det.

Bland bolagen med i ryktessnurran finns kinesiska konglomeratet Fosun, som är Thomas Cooks största ägare. Ett bud förbereds, men kan ligga flera månader framåt i tiden, uppger en källa för Sky News. Också Wallenbergssfärens riskkapitalbolag EQT överväger ryktesvis ett bud på reseoperatören.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bolaget har stått för dubbla vinstvarningar, stora förluster och drabbats av sänkt kreditbetyg under 2018 och har ett stort behov av kapital. I branschen har också främsta konkurrenten Tui vinstvarnat under året, samtidigt som flera flygbolag gått i konkurs, bland annat brittiska BMI och isländska Wow Air. Thomas Cook har stängt 21 resebutiker i Storbritannien och varslat 300 personer.

Bolaget hade i fjol en omsättning på 9 miljarder pund och servade 19 miljoner resenärer med 22.000 personer i arbetsstyrkan fördelat på 16 länder.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report