Topphedenbackens Fastighets AB har beviljats regionalt investeringsstöd på drygt 8,5 miljoner kronor till att utveckla ett aktivitetscenter vid Idre Himmelfjäll:
– Aktivitetscentret blir en viktig plats för möten, gemenskap och service på Himmelfjäll. Dessutom energieffektivt – vilket Region Dalarna och EU:s strukturfonder prioriterar högt, säger Birgitta Sacrédeus, (KD) regionråd för regional utveckling.

Topphedenbackens Fastighets AB, är ett dotterbolag till Idre Himmelfjäll AB, har beviljats ett regionalt investeringsstöd på drygt 8,5 miljoner kronor för en investering i ett aktivitetscenter vid Idre Himmelfjäll. Den totala investeringskostnaden är 24,5 miljoner kronor. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Aktivitetscentret är en viktig del för Idre Himmelfjäll och kommer att innehålla reception, mötes-/konferenslokal, servicelokaler, restaurang och en butik. Byggnaden kommer att vara mycket energieffektiv jämfört med en byggnad som uppförs enligt normal byggstandard.

– Vi är oerhört tacksamma för det förtroende och stöd som vi får från Region Dalarna i och med det här beslutet. Bidraget är en direkt nödvändighet för att vi ska kunna fullgöra projektet med den höga ambitionsnivå som vi nu får möjlighet förverkliga, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll AB.

Allt regionalt företagsstöd syftar till hållbar tillväxt och en balanserad utveckling. Regionalt investeringsstöd riktar sig till större investeringar i länet som bidrar till att öka tillväxten i företaget.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report