Pilotstrejken som är inne på sitt fjärde dygn är en dyr historia för flygbolaget. SAS vd Rickard Gustafson menar att piloternas krav äventyrar bolagets framtid.

Antalet drabbade passagerare blir 280 000, tisdagen inräknad. Men hur mycket strejken kostar SAS har vd Rickard Gustafson inte något besked om, mer än att den kostar för mycket.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det kostar stora belopp, exakt vet jag inte, säger Rickard Gustafson.
 
Sedan strejken bröt ut i fredags har inga nya kontakter skett mellan parterna.

– Vi är beredda att gå in och förhandla omedelbart men det krävs att man gör en förflyttning från arbetsgivaren så att vi börjar diskutera utifrån ett sakligt perspektiv, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande Svensk pilotförening.

Att förhandlingar har pågått i både Sverige, Norge och Danmark har gjort det svårare att hitta en lösning. Planen nu är att samla förhandlingen i Norge, enligt uppgift till Ekot. Där har diskussionen tidigare bland annat handlat om piloternas inflytande över SAS användning av underentreprenörer, ett avtal som SAS har sagt upp.

SAS vd Rickard Gustafson kan inte säga hur länge bolaget står ut ekonomiskt med strejken. Enligt honom står bolagets framtid på spel.

– Den kostnadsökning som piloternas totala kravbild skulle innebära skulle slå under benen på vår konkurrenskraft och därmed skulle vi inte ha någon framtid, säger Rickard Gustafson.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report