Det ryska flygplan som kraschlandade i Moskva vände tillbaka och nödlandade av tekniska skäl, uppger flygbolaget Aeroflot. 41 personer dog i kraschen.

Enligt Aeroflot var det något med tekniken på planet som tvingade det att vända om, och planet fattade sedan eld under landningen. Enligt sajten Flightradar24 gjorde planet en loop i luften innan nödlandningen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Efter starten rapporterade besättningen in en avvikelse och bestämde sig för att vända tillbaka till flygplatsen. Klockan 6:30 nödlandande flygplanet” meddelar flygplatsen Sjeremetjevo i ett uttalande.

Flera av passagerarna vittnar om att planet träffades av blixten innan det vände om och kraschade.

”Planet vände om och landade hårt. Vi var så rädda att vi nästan tappade medvetandet. Planet hoppade på landningsbanan som en gräshoppa och fattade sedan eld på marken”, säger Pjotr Egorov, en av de överlevande ombord, till den ryska tidningen Komsomolskaja Pravda.

Piloten uppger också för reportrar att blixten slog ut kommunikationssystemet och att det var det som orsakade olyckan.

”Vi lyckades få tillbaka kommunikationen genom nödfrekvensen på radion. Men täckningen fungerade bara en kort stund och bröts hela tiden”, säger piloten till Komsomolskaja Pravda.

Utredare av kraschen vill inte dra några slutsatser om anledningen till haveriet innan en ordentlig undersökning har utförts och de tittar på flera olika skäl till att planet störtade.

Planet var ett regionalt flygplan med kapacitet för 75 till 95 passagerare av typen Suchoj Superjet 100. Det finns inga planer på att stoppa flygningar med planmodellen, uppger Rysslands katastrofdepartement, enligt den statliga ryska nyhetsbyrån Ria Novosti.

Källor uppger för den ryska nyhetsbyrån Interfax att evakueringen av planet sinkades av passagerare som försökte få med sig sitt handbagage på vägen ut ur det brinnande planet.

Planet var på väg till den nordvästra staden Murmansk. 41 människor av de 78 ombord på flygplanet omkom i kraschen, minst två av dem var barn. Elva skadades och tillståndet är kritiskt för tre av dem.

En tre dagar lång landssorg är utlyst från måndagen i regionen.

President Vladimir Putin och premiärminister Dmitrij Medvedev har uttryckt sina kondoleanser efter kraschen.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report