SAS tänker inte ge kabinpersonalen samma villkor som man gav piloterna, enligt bolagets informationschef i Norge, Knut-Morten Johansen. 

I ett mejl till norska NRK sade Knut-Morten Johansen att piloterna har andra arbetstidsbestämmelser än kabinpersonalen, vilket gör att man inte kan kopiera överenskommelsen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Det är två olika yrken, och regimerna är föremål för ICAO-regelverket”, sade Knut-Morten Johasen. Men hos kabinpersonalen för SAS Norge har man svårt att förstå resonemanget.

”Sammantaget har vi kabinpersonal samma arbetstidsregler som piloterna. Principerna är desamma. Vi har lika dålig förutsägbarhet när det gäller vår arbetstid. Vi arbetar på samma flygplan och har samma resor och samma behöv av bättre arbetsförhållanden och förutsägbarhet”, sade Anneli Nyberg som leder SAS Norges kabinförening till NRK.

De olika uppfattningarna kan därmed redan ha skapat en konflikt inför nästa års löneförhandlingar mellan SAS och kabinpersonalen, rapporterar NRK.

SAS-Piloterna, som strejkade i sju dagar, lyckades driva igenom mer förutsägbarhet kring arbetstider och mer jobbsäkerhet. Man fick även igenom lönehöjningar på mellan 3-4 procent för åren 2019-2021. 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report