Det tyska flygbolaget Lufthansa kommer lägga bud på den krisande brittiska reseoperatören Thomas Cooks tyska flygbolag, Condor. I anbudet kommer också en option på återstående delar av det brittiska resebolagets flygverksamheter ingå.

Det sade Carsten Spohr, Lufthansas vd, till Reuters vid bolagets bolagsstämma på tisdagen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Under gårdagens styrelsemöte beslöt vi oss för att lägga bud på Condor med en option på resterande del av Thomas Cooks flygverksamhet”, sade Carsten Spohr.

Thomas Cook, som bland annat äger det svenska charterbolaget Ving, har tidigare haft Lufthansa som storägare i bolaget. Mellan 2002 och 2006 satt Lufthansa via dotterbolag på hälften av bolaget.

Reseoperatören har stått för dubbla vinstvarningar, stora förluster och drabbats av sänkt kreditbetyg under 2018. I branschen har också främsta konkurrenten Tui vinstvarnat under året, samtidigt som flera flygbolag gått i konkurs, bland annat brittiska BMI och isländska Wow Air. 

Thomas Cook hade i fjol en omsättning på 9 miljarder pund och betjänade 19 miljoner resenärer med 22.000 personer i arbetsstyrkan fördelat på 16 länder.

Thomas Cooks aktie steg 11 procent på Londonbörsen på uppgifterna. Lufthansas aktie handlades ned cirka 1,5 procent.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report