SAS trafiksiffror för april präglades av strejken som bröt ut i slutet på månaden.  Antalet passagerare i reguljärtrafik minskade med 14,5 procent.

RPK, intäkterna per passagerarkilometer, minskade med 12,8 procent i månaden. Kapaciteten mätt som ASK minskade med 14,9 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Samtidigt bidrog en högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av konflikten till en ökning av valutajusterad enhetsintäkt, PASK, passagerarintäkter i relation till tillgänglig flygstol, med 8,6 procent. Kabinfaktorn för den totala trafiken ökade med 1,8 procentenheter till 74,8 procent, uppger flygbolaget.

Under april ledde strejken till att 2.800 flygningar ställdes in och 270.000 passagerare drabbades.

”Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer”, säger vd Rickard Gustafson i en kommentar till siffrorna.

Det totala antalet passagerare under april var 2,19 miljoner, 13,9 procent färre än motsvarande månad i fjol.

Pilotstrejken i SAS bröt ut den 26 april och pågick till 2 maj.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report