Den amerikanska flygtillverkaren Boeings problemmodell 737 Max, som varit involverade i två olyckor på kort tid och därför flygstoppats, kommer troligen inte att vara tillbaka i drift förrän senare delen av augusti, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanska flygmyndigheten FAA har som mål att godkänna Boeings uppdatering av den autopilotmjukvara som hamnat i centrum för haveriutredningar, på ett möte mellan internationella luftfartsmyndigheter den 23 maj. Ett slutgiltigt godkännande kommer dock troligt ta betydligt längre tid och kommer förmodligen kräva yttranden från de utländska myndigheterna, skriver tidningen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Boeing hade initialt en plan som skulle möjliggöra att planen kunde återtas i drift i april, medan FAA:s aviserat att återupptagen drift förmodligen skulle kunna ske i juni.

Flygtillverkarens aktie backade nära 5 procent i den globala börsoron på måndagen, vilket innebär att aktien nu är på sin lägsta punkt på fyra månader. Kursrörelsen är också påverkad av den handelskonflikt som utgjorde främsta skälet till börsfallen, så Boeing är ett mycket exportberoende bolag.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report