Thomas Cook har noterat en svag bokningsvolym för sommaren, något som kommer att påverka bolagets rörelseresultat negativt för helåret. Bolaget har fått in flera bud på flygverksamheten, där en avyttring ansetts vara en möjlig väg att dra reseoperatören ur krisen.

Det brittiska resebolaget Thomas Cook har under en längre tid befunnit sig i svårigheter, något som bekräftades ännu en gång i bolagets delårsrapport för det första halvåret i bolagets brutna räkenskapsår 2018/2019, som avslutades 31 mars.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Den långa värmeböljan förra sommaren kombinerat med högre priser på Kanarieöarna minskade efterfrågan för vintersol, särskilt i den nordiska regionen, där det också nu blivit tydligt att många brittiska resenärer beslutat sig för att senarelägga sin semesterplanering inför sommaren”, skriver vd Peter Fankhauser.

Vd talar också om en ”uppenbar fortsatt ihållande motvind” under resterande del av året, dels bestående i marginalpress och osäkerhet i bokningsläget samt högre bränsle- och hotellkostnader.

Omsättningen i första halvan av året landade på 3 miljarder pund, 200 miljoner pund lägre än under fjolåret. Justerat för valutaförändringar var omsättningen i linje med fjolåret. Rörelseförlusten (ebit) landade dock på 1,4 miljarder pund, mot fjolårets förlust på 215 miljoner pund.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report