På måndag lanserar flygbolaget SAS en ny direktlinje från Stockholm till Luxemburg. 

Linjen öppnas för trafik från den 4 november.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Det är en destination som är efterfrågad bland våra kunder”, säger Karl Sandlund, ansvarig för satsningen på SAS. 

På måndag den 20 maj släpps biljetterna till SAS nya flygrutt från Stockholm till Luxemburg. Trafiken öppnar den 4 november 2019 och SAS är enda bolaget som flyger direkt mellan Stockholm och Luxemburg.

”Det ska bli jättekul. Luxemburg är en av de största affärsdestinationerna från Stockholm som vi inte flyger till i dag och det är en destination som är efterfrågad bland våra kunder”, säger Karl Sandlund, som är kommersiell direktör och ansvarig för satsningen på SAS. 

Sträckan ska trafikeras tre dagar i veckan med en avgång per dag. Flygplanen är av typen Bombardier CRJ-900, som tar 90 passagerare.

Inte helt oväntat tror Karl Sandlund att majoriteten av kunderna blir affärsresenärer.

”Luxemburg är en finansiell knutpunkt när det gäller olika EU-institutioner. Vi ser det som en destination för alla kunder, men den är efterfrågad inte minst i näringslivet. Det kommer nog vara mycket affärstrafik på den här linjen, men vi tror att det finns en stor potential även för privatresande”, säger han. 

Samtidigt lanserar SAS även två andra nya rutter under vintern, från Köpenhamn till Turin i Italien och Oslo till Kiev i Ukraina. Även dessa biljetter släpps den 20 maj.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report