SAS går miste om en kvarts miljard

Fre 24 Maj, 2019 - 7:01

Svenskt Näringsliv kommer inte att ge SAS konfliktersättning efter pilotstrejken, skriver SAS i ett pressmeddelande.

”Svenskt Näringsliv motiverar sitt beslut med att SAS genom att teckna ett treårsavtal inte uppfyller kraven för konfliktersättning eftersom märket för åren 2020–2021 ännu inte är satt”, står det i pressmeddelandet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det har helt enkelt att göra med att man tycker att SAS avtal för i år är över märket plus att SAS tecknat avtal för kommande två år med löneökningar på tre och fyra procent när det inte ens finns något märke och det får man inte göra inom samordningsreglerna inom Svenskt näringsliv och därför ställer man sig inte bakom det här avtalet, säger Ekots arbetsmarknadsreporter Anders Jelmin.

SAS piloter strejkade i sju dagar och tusentals flyg ställdes in. Experter beräknade att strejken kostade SAS mellan 50 och 100 miljoner per dag.

– I underlaget till ett preliminärbesked som SAS fick under konflikten så handlade det, enligt mina källor, om 35 miljoner om dagen som SAS skulle behöva ersättning för. Det fick de grönt ljus för att de skulle få om de höll sig till märket. Det blir en kvarts miljard som SAS uppskattade att de skulle behöva i konfliktersättning som de nu inte får, säger Anders Jelmin.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report